top of page
IMG_5698.HEIC

Stress en burn-out

Een aantal jaar geleden raakte ik in een burn-out. Ik kon niks meer en bij het minste of geringste barstte ik in huilen uit. Het duurde een tijd voordat ik überhaupt kon beginnen met uitvogelen wat er met mij aan de hand was. 

Herstel van een burn-out is niet altijd lineair. Het kent ups en downs en is soms echt een zoektocht. Zelf heb ik ervaren dat er meerdere oorzaken waren op zowel fysiek als mentaal vlak. Door deze stukje voor stukje in kaart te brengen heb ik toe kunnen werken naar een duurzaam herstel. Want thuiszitten en 'uitrusten' werkte voor mij niet. 

Je darmen en je brein communiceren voortdurend met elkaar. Dat doen ze onder andere via hormonen, het zenuwstelsel en het microbioom.  Vaak komen chronische darm- en mentale klachten bij dezelfde mensen voor en dat is geen toeval. Wanneer het mentaal ofwel lichamelijk 'mis'  gaat kun je in een vicieuze cirkel terecht komen. Dit kan lang voorbestaan en wordt vaak niet zonder interventie doorbroken. 

Doordat ik zowel op mentaal als fysiek vlak werk kunnen we de verschillende oorzaken identificeren en aanpakken. Dit leidt tot een duurzaam herstel van burn-out en stressklachten en een energiek en vrij leven! 

  • Instagram

Aanpak stress en burn-out

In mijn praktijk werk ik met mensen aan herstel bij een burn-out of ondersteuning bij stressklachten door integraal met hen aan het werk te gaan. Dat betekent dat wel zowel de fysieke als de mentale aspecten in kaart gaan brengen. Dit doen we soms met laboratoriumonderzoek (vitamine- en mineralenstatus, schildklier, darmgezondheid etc) en soms doormiddel van sessies systemisch coachen. Meer dan eens is een burn-out of ernstige stressklachten namelijk een optelsom van zowel lichamelijke als mentale oorzaken.  

Tarieven 

Een burn-out is persoonlijk en de weg eruit ook. Het is daarom, zonder eerst kennis gemaakt te hebben, lastig in te schatten wat de totale kosten van een traject zijn. Houd er rekening mee dat we ongeveer 4 tot 6 maanden in totaal met elkaar aan de slag gaan en dat wanneer we zowel met lichaam en geest gaan werken de totale kosten rond de €1500 tot €3500 zullen zijn.

bottom of page