top of page

Vol energie en zonder darmklachten door het leven? 
 

Veel darmklachten zijn onbegrepen. Jarenlang had ik last gehad van een vreselijk opgeblazen gevoel, weinig energie, veel ziek zijn en regelmatig het gevoel van volledige overprikkeling. Dit leidde tot somberheid en dat maakt het plaatje compleet. Een vicieuze cirkel die moeilijk te doorbreken is. De huisarts kon er niet veel mee en daar begon mijn eigen zoektocht. Een zoektocht die mij leidde naar zowel lichamelijke als mentale oorzaken. Darmtherapie en systemisch coachen (familieopstellingen) hebben mij mijn energie en levensvreugde teruggegeven. Zonder darmklachten en vol energie door het leven. Gun jij jezelf dat ook? 

Ik maak veel gebruik van laboratorium onderzoek. Door met bloed en ontlastingsonderzoek te werken wordt vaak goed inzichtelijk wat de oorzaken van jouw klachten zijn. Door gericht de oorzaak aan te pakken investeer je op een duurzame manier in jouw gezondheid. Geen pleisters plakken dus, maar op zoek naar de bron. 

Vaak is het nodig elkaar een aantal keer te zien. De meeste cliënten ervaren al jarenlang darmklachten in combinatie met allerlei andere vage klachten (vermoeidheid, PDS, PMS etc). De ervaring leert dat hier meestal effectief iets aan te doen is, maar dat dit wel enige tijd en inspanning vergt. Wanneer jij ook chronisch klachten ervaart is daarom het darmtherapie traject zeer waarschijnlijk het meest geschikt. 

Uiteraard ben je ook welkom voor een los consult. Soms valt met een aantal tips en adviezen die tijdens het consult worden gegeven al veel te bereiken. 

Darmtherapie 

 

 • Telefonische kennismaking. In een kort telefoongesprek van circa 15 minuten bespreken we jouw hulpvraag en kijken we of er een match is. Als het voor beiden goed voelt plannen we een afspraak voor de intake.

 • Intake op basis van vooraf ingevulde vragenlijst en voedingsdagboek.
   

 • Laboratoriumonderzoek: Er wordt voor dit traject zowel ontlastings- als bloedonderzoek gedaan. De prijs hiervan is dus inbegrepen bij het traject. 

  1. Darmtherapiescreening van RP Sanitas Humanus. Dit onderzoek geeft goed
  inzicht in de gezondheid van de darmen. Het biedt onder andere inzicht in ontstekingen, virulente factoren, parasieten, verteringscapaciteit en gisten- en schimmels. 

  2. Intolerantieonderzoek en allergie totaal van RP Sanitas Humanus. Hierbij worden 31 voedingsmiddelen getest. Deze worden getest op intoleranties. Daarnaast wordt jouw totale score op allergische reacties in kaart gebracht. Soms is er op basis hiervan vervolgonderzoek nodig. 

   

 • Op basis van de intake en de onderzoekresultaten wordt er een persoonlijk behandelplan voor jou opgesteld. 

 • Bespreking persoonlijk behandelplan

 • 3 vervolgsessies van circa 30 minuten om jou te coachen gedurende de verschillende fases van de darmtherapie. 
   

 • Trajectprijs: €1249Betaling in drie termijnen van €416,33 is mogelijk. 

Tijdens de behandeling wordt gebruik gemaakt van supplementen. Dit is niet inbegrepen in de prijs en afhankelijk van jouw klachten en de onderzoekresultaten. Reken op ongeveer €300 tot €900 aan suppletie tijdens het gehele behandeltraject, maar weet dat dit per persoon kan verschillen

 

Mijn consulten worden gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering bij: 

Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, OZF, VZ, PNOzorg, VvAAON en De Friesland. Het traject bestaat voor €550 aan onderzoekskosten van laboratorium RP Sanitas Humanus. De behandeluren kunnen in overleg los worden gefactureerd in verband met mogelijke declaratie. 

 


 

CATVergoedbaarVirtueelschild.jpg
gat_geschilleninstantie_alternatieve_therapeuten_schild_internet.png

Los Consult 

Liever een losse afspraak? Een lost consult kost €145 en duurt circa 60 tot 75 minuten.

 

Vul via onderstaande link je contactgegevens in. Ik neem contact met je op voor een korte telefonische kennismaking en dan plannen we de afspraak in.  
 

Mijn consulten worden gedeeltelijk vergoed vanuit de aanvullende verzekering bij: 

Zilveren Kruis, Avero Achmea, FBTO, OZF, VZ, PNOzorg, VvAAON en De Friesland. Het traject bestaat voor €550 aan onderzoekskosten van laboratorium RP Sanitas Humanus. De behandeluren kunnen in overleg los worden gefactureerd in verband met mogelijke declaratie. 

CATVergoedbaarVirtueelschild.jpg
gat_geschilleninstantie_alternatieve_therapeuten_schild_internet.png
Citrus Fruits
BodySwitch logo email.jpg

DARMBREINBALANS is partner van BodySwitch. Dat betekent dat ik niet alleen werk, maar in een netwerk van artsen en therapeuten. BodySwitch is het enige professioneel opgezet netwerk van samenwerkende artsen en therapeuten binnen de orthomoleculaire geneeskunde in Nederland. Samen hebben wij meer dan 20 jaar ervaring. Door het uitwisselen van behandelprotocollen, regelmatige casusoverleggen en samenwerking met laboratorium RP Sanitas Humanus zijn wij in staat de laatste ontwikkelingen in het vakgebied te volgen en bieden we specialistische kennis aan iedere cliënt. 

Nicole

Vroeger durfde ik slecht de deur uit. Een etentje was eigenlijk niet gezellig voor mij. Nu ik weet waar ik op trigger en mijn darmen veel beter in balans kan houden kan ik weer genieten van een avondje weg.
IMG_5696.HEIC
Darmgezondheid is essentieel. Helaas wordt dit nog veel te vaak onderschat. Als jouw darmen niet in balans zijn krijg je hier last van, zowel op korte als op lange termijn. 

Suzanne van Straaten | DARMBREINBALANS

Contactformulier darmtherapie

Vrijblijvend kennismaken?
Laat hier je gegevens achter en ik neem zo snel mogelijk contact op. 

Dank voor je bericht, ik neem zo snel mogelijk contact met je op!
Contactformulier darmtherapie mobiel
bottom of page